Våra referenser

Carina Einarsson, Samordnare/Administratör/Pedagog

Jag arbetade som chef och kom i kontakt med Medarbetarcentrum genom mina kollegor som rekommenderade dem varmt. Jag hade ett första möte för att få info om vad de arbetar med. Här fastnade jag för stödet man kan få för att skapa effektiva team ute på arbetsplatsen.
Under hösten -16 startade utbildningen med arbetslaget. Här fick jag också veta att anställda i Borås stad har möjlighet till jobbmatchning. Under en tid hade jag haft en hög arbetsbelastning som inte såg ut att kunna förändra sig. Här blev jag också sjuk i feber som varade en vecka och det var då jag började fundera på att det här inte var hållbart. Jag har alltid tränat, men under flera månader orkade jag inte träna som jag brukade och blev bara mer utmattad. Och presterade sämre i arbetet.
Jag skrev mitt cv och hade kontakt med Medarbetarcentrum och fick stöd i min anmälan. Allt var väldigt positivt och jag fick flera jobbmatchningar som inte passade mig. Men under påsken 2017 fick jag en jobbmatchning för att arbeta på en Familjecentral och jag bestämde mig för att tacka ja.
Efter 3 månader på mitt nya arbete är jag tillbaka till mitt vanliga jag igen, och kan åter prestera 100% vilket känns underbart. Jag tränar och är tillbaka med i familjelivet fullt ut igen. Allt det där du behöver för att må bra.
Jag blev otroligt motiverad av Medarbetarcentrum till att jag faktiskt kan göra annat, och vad som är en sund och hållbar arbetsmiljö. Självklart visste jag det sedan tidigare, men att arbeta under hög stress en längre tid fick mig att fungera sämre.
Jag kan rekommendera Medarbetarcentrum till alla som vill ha en arbetsförändring och som inte riktigt vet hur den ska se ut. Många förslag är det möjligt att få och stöd i vad ditt nästa arbete kan vara. För mig har det bara varit positivt och jag är glad att jag tog steget. Även olika former av coachning finns att få om du är osäker på vad du vill. Medarbetarcentrum kan vara ett fantastiskt stöd och en ny möjlighet.

Karina Wallin, Arbetsmarknadsassistent

Jag är väldigt tacksam för Medarbetarcentrums verksamhet, deras positiva personal, engagemang och tjänster.
Jag har jobbat som undersköterska i många år och kände att det var dags att göra något annat. Det var min chef som rekommenderade mig att ta kontakt med Medarbetarcentrum. Genom matchningen fick jag ett vikariat på Jobb Borås Arbetslivsförvaltningen som sedan blev en tillsvidareanställning.
Det har betytt väldigt mycket för mig, all min värk har nästan försvunnit och jag känner en arbetsglädje som jag inte känt på väldigt länge. Jag trivs jätte bra och det har verkligen förändrat mitt liv.
Jag vill tacka er för allt ni gjort för mig och jag rekommenderar alla att ta kontakt med er som känner att det är dags att göra något nytt i livet.
Ett stort tack till Gerd som varit min handläggare och som alltid svarat på frågor, hjälpt och stöttat mig.

Pernilla

Jag arbetar inom Borås stad och för några år sedan blev jag omplacerad till en annan arbetsgrupp. Det var verkligen kris på personal där jag hamnade, så idag vet jag att det inte var för att cheferna ville bli av med mej. Men sättet man gjorde det på var inte det bästa! Jag kände mej som en dålig människa som inte hade klarat av mitt arbete eftersom jag blev förflyttad och såg inte deras behov just då.
Efter att jag arbetat på där ett tag och jag mådde pyton. Varje dag jag arbetade var en tuff kamp mot min vilja. Jag försökte söka andra jobb men chefen tyckte jag skulle vänta och hon kunde ju sätta mej på ett annat boende mm. Hon avrådde mej att söka något annat. Det kändes som jag var fast och kom ej därifrån. Idag ser jag det från ett annat perspektiv. Är stolt att hon ville ha kvar mej! Men just då kändes det nattsvart. Jag var i ett fängelse!
Men så hade ju Gerd varit på mitt arbete och pratat om Medarbetarcentrum. Jag satt hemma och grät och var helt under isen och tänkte jag MÅSTE göra något! Men vad??
Då slog det mej!! Medarbetarcentrum!! Haha jag ska minsann ringa dom! Och så blev det, jag tänkte ut en plan; Jag ska inte säga vem jag är och fråga om dom har tystnadsplikt, då kan ingen chef stoppa mej tänkte jag!
Så blev det. Vi satt och pratade. Hon pushade mej och stöttade och pratade….. jag blev stark!
Genom matchningen kunde jag byta jobb och hamnade på ett ställe som jag stormtrivs på! Har blivit kvar där och jag tycker det är roligt att gå till jobbet, jag är den positiva och glada person igen som jag en gång var.
Men jag tror inte jag hade klarat det om jag inte hade ringt till Gerd på Medarbetarcentrum. Då hade jag blivit sjukskriven och inte haft samma möjlighet att komma vidare.
Stort tack för allt stöd!

Anne-Mari Saarinen, Administratör

”Jag fick veta om Medarbetarcentrums verksamheten av en kollega för många år sedan och gick med, men var inte så aktiv i början. Jag har jobbat i Borås Stad som undersköterska, men även haft administrativ tjänst under några år. Därför sökte jag ett arbete med administrativa uppgifter.
För något år sedan tog jag själv kontakt för att få hjälp att skriva om mitt CV. Jag fick då möjlighet att komma på ett reflekterande samtal i vilket jag fick hjälp med att lyfta fram mina kompetenser och styrkor som jag rekomenderades att ta med i mitt CV. Efter det var jag mer aktiv i mitt sökande och var på flera intervjuer. Det senaste resulterade i nytt utvecklande och varierande arbete som administratör på Arbetslivsförvaltningen, kvalitet och utveckling. Känner att jag har hamnat helrätt. Är jättenöjd med den hjälp jag fått från Medarbetarcentrum, kan varmt rekommendera deras tjänster”.

Beata Olczyk, Enhetschef

I september 2016 har jag påbörjat arbete med Medarbetarcentrum med
en av mina grupper. Fyra möten med Medarbetarcentrum, där vi gjorde kartläggning
av dåvarande situationen i gruppen och som har lett till en handlingsplan..
Det har varit mycket intressanta dagar. Gruppen har varit mycket aktiv och öppen i diskussioner.
Stämningen i gruppen under pågående arbete med Medarbetarcentrum har varit avslappnad men samtidigt fått igång gruppen att reflektera över sin situation. Idag nästan ett halvår efter ser jag en markant förändring i gruppens agerande mot varandra, förhållningssätt samt att man arbetar mot samma mål och uppsatta förhållningsregler och gemensamt skapade rutiner.

Marita Karlsson, Enhetschef Socialförvaltningen, Svenljunga kommun

Att ha kontakt med Medarbetarcentrum är mycket positivt: jobbmatchningen fungerar bra, kontaktpersonerna är mycket lyhörda inför vad jag som arbetsgivare eftersöker, vilket de gör sitt yttersta för att uppnå, men har också god förståelse för om både kandidaten och arbetsgivaren ändå väljer att avstå. Har haft kontakt med Medarbetarcentrum av och till under åren, även med personalutveckling i grupp, vilket har varit till stor belåtenhet för alla inblandade parter. Sista rekryteringen som matchades från Medarbetarcentrum är både medarbetare och arbetsgivare mycket nöjda med och förhoppningsvis även den nyanställde medarbetaren.

Carita Hedlund-Asp

Jag har använt Medarbetarcentrums tjänster, både med samtal och med Jobbmatchning sedan några år tillbaka. Jag är väldigt nöjd för nu har jag fått ny utmaning sedan januari 2017. Jag har bytt arbetsplats och börjat i Svenljunga Kommun inom annan vårdtjänst. Jag stormtrivs idag, får idag mer ansvar och driva, min kompetens tas tillvara på ett ännu bättre sätt. Jag har sedan första dagen känt mig välkommen både av chef och kollegor och jag är väldigt nöjd med Medarbetarcentrums verksamhet. Det har gett mig en ny ”kick” i arbetslivet, som gett mig ny och mer energi.

Mary Andersson, Arbetsmarknadschef, Svenljunga och Tranemo kommun

När jag tog kontakt med Medarbetarcentrum var det med en önskan om att få stöd i mina tankar  som chef och ledare att hitta genomtänkta strategier för ett värdegrundsarbete och för att skapa förståelse och tydlighet kring vår verksamhetsstyrning.
För mig var det viktigt att dessa strategier hjälpte mig och min verksamhet att arbeta fram en värdegrund som byggde på samsyn och delaktighet och som vi alla kände ansvar att leva upp till.   Det var också viktigt att få till en röd tråd i vår verksamhet som tydliggjorde processen från ”tanke till handling”, där vi kunde se kopplingen mellan våra verksamhetsmål och vår värdegrund.
Det är nu med glädje jag kan säga att vi har uppnått dessa mål och jag känner mig otroligt stolt och nöjd med vårt arbete tillsammans och vad vi åstadkommit.
Medarbetarcentrums stöd i form av kontinuerliga coachande samtal har varit en stor bidragande orsak till dessa framgångar. Genom samtalen har jag fått den tid jag behövt för att reflektera över vad jag känt, tänkt och velat i frågeställningen, för att sedan på ett positivt sätt utmanats att agerar på de insikter som landat i mig. Tack för ett gott samarbete och mina varmaste rekommendationer.

Sidor: 1 2 3 4 5 6