Ria Andersson, Marks kommun

Jag fick höra om Medarbetarcentrum från en fd. kollega när jag arbetade i Borås Stad.

Efter att ha arbetat i fem år med samma tjänst i Borås, så kände jag att det var dags att söka nya utmaningar. Jag fick en matchning via Medarbetarcentrum som ledde till min nuvarande tjänst jag har i Marks kommun. Under den perioden jag sökte andra tjänster, så har jag fått stöd från Medarbetarcentrum via telefon och mejl. Nu trivs jag väldigt bra på min nuvarande arbetsplats. Tack Göran på Medarbetarcentrum!

Sandra, matchad mot ny tjänst

Förändringen för mig yrkesmässigt har varit otroligt stor. Jag bytte från en vanlig förskola med en vanlig förskollärartjänst till en tjänst på familjecentral och ett delat uppdrag som förskollärare i öppen förskola och samordnare. Jag fick precis den utmaning och byte av yrke som jag önskade. Jag har ett mer avancerat arbete idag vilket jag också önskade. Jag mår otroligt bra, både fysiskt och psykiskt. Jag trivs väldigt bra och känner att jag har hamnat precis rätt. Medarbetarcentrum hjälpte mig att uppfylla en dröm! Jag är så tacksam för det stöd jag fick, både före, under och efter min förändring i yrkeslivet!

Lena, matchad mot ny tjänst

Medarbetarcentrum är ett forum för rörlighet/karriärmöjlighet  inom Sjuhärads kommunalförbund. Att rekrytera intern, är ett sätt att behålla och bevara erfarenhet och kompetens  inom koncernen, gäller alla nivåer och tjänster.  Är tacksam att Borås stad, har denna möjlighet att söka internt.

Att vi som anställda har Medarbetarcentrum som en möjlighet att söka tjänster som vi har inriktat oss på är suveränt, då tid inte alltid finns att leta aktivt. Själv har jag fått hjälp av Medarbetarcentrum, bland annat påminnelse att uppdatera CV etc. Det är lätt att söka arbete.

Min chef  är positivt inställd till tjänsteledighet, tror han tänker att det är en möjlighet för mig att prova annat arbete och om jag kommer tillbaka så gör jag det för att mitt ”gamla arbete” var bättre av olika anledningar.

Jenny Andersson, Enhetschef Borås Stad

När jag fick en vakant sjukskötersketjänst på ett boende hjälpte HR mig att kolla med Medarbetarcentrums matchningsdatabas. Vi fick en träff. Och vilken lyckoträff det blev! Malin arbetade då som sjuksköterska i en annan kommun i närheten, hon hade tidigare arbetat i Borås stad och var sugen på att “flytta tillbaka” igen. Jag har själv haft Malin som medarbetare tidigare och kände henne väl. Det blev ett snabbt och smidigt anställningsförfarande, jag slapp slösa tid och pengar på en annons. Jag är mycket nöjd med detta!

Malin Karlsson, Sjuksköterska Borås Stad

Jag heter Malin Karlsson och är sjuksköterska på boendet Svärdfästet sedan augusti 2017. Jag blev matchad för detta jobb via Medarbetarcentrum. Jag är själv sjuksköterska på boendet men har kollegor på Våglängdsgatan, Kapplandsgatan och Distansgatan. Jag trivs mycket bra med mitt arbete. Vi arbetar dagtid och var 8:e helg och vi är ett härligt gäng med sjuksköterskor som trivs ihop. Vi har alla olika erfarenhet men vi samarbetar bra och stöttar varandra i vårat arbete. Vi söker fler sjuksköterskor som vill vara med i vårat härliga gäng.

Ett av våra nya verktyg är Orangino Work – en evidensbaserad metod för att skapa positiva dialoger i arbetsgrupper. Orangino Work hjälper till att bygga trygghet i teamet, ökar öppenhet och engagemang och får gruppens deltagare att reflektera och lära av varandra.

Olguta Lacatus, Områdeschef – LSS, Tranemo kommun

“Under våra träffar fick vi lära oss vara kreativa och att ha strukturerade dialoger. Vi hade ett öppet kommunikationsklimat i teamet, eftersom varje medarbetare fick komma till tals.

Den stora upplevelsen med Orangino Work var de livliga diskussioner, att alla medarbetare har varit delaktiga och engagerade.”

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9