Malin Berndtsson, Förskolechef

Jag anlitade Medarbetarcentrum när jag upplevde att personalgruppen behövde lyfta sina tankar och funderingar kring samarbete och vår arbetsmiljö. Se vad vi själva behövde göra och få strategier, för att få ett gott klimat i personalgruppen.

Det har varit, ett ibland tufft arbete, men jag kan nu se ett annat engagemang från medarbetarna där kommunikation blivit ett viktigt verktyg.


Elin Bergendahl Andersson, HR-specialist

Medarbetarcentrum gör ett strålande arbete!
Jag arbetade som HR-administratör men kände mig redo att ta nästa steg i karriären. Genom att anmäla mig till Medarbetarcentrums databas för jobbmatchning kunde jag följa utvecklingen av HR-tjänster inom Borås Stad. Det var via databasen som jag matchades mot min nuvarande tjänst som HR-specialist på Grundskoleförvaltningen.
I min tjänst stöter jag dagligen på Medarbetarcentrums arbete, de arbetar på ett väldigt effektivt vis med ett stort engagemang och kunnighet. Bemötandet är oavsett ärende alltid positivt och utvecklande med Göran, Christian och Gerd som gör ett gediget och värdeskapande arbete. Utbudet som de erbjuder av tjänster är stort och gynnar såväl den enskilde individen men även olika typer av gruppsammansättningar.

Carina Einarsson, Samordnare/Administratör/Pedagog

Jag arbetade som chef och kom i kontakt med Medarbetarcentrum genom mina kollegor som rekommenderade dem varmt. Jag hade ett första möte för att få info om vad de arbetar med. Här fastnade jag för stödet man kan få för att skapa effektiva team ute på arbetsplatsen.
Under hösten -16 startade utbildningen med arbetslaget. Här fick jag också veta att anställda i Borås stad har möjlighet till jobbmatchning. Under en tid hade jag haft en hög arbetsbelastning som inte såg ut att kunna förändra sig. Här blev jag också sjuk i feber som varade en vecka och det var då jag började fundera på att det här inte var hållbart. Jag har alltid tränat, men under flera månader orkade jag inte träna som jag brukade och blev bara mer utmattad. Och presterade sämre i arbetet.
Jag skrev mitt cv och hade kontakt med Medarbetarcentrum och fick stöd i min anmälan. Allt var väldigt positivt och jag fick flera jobbmatchningar som inte passade mig. Men under påsken 2017 fick jag en jobbmatchning för att arbeta på en Familjecentral och jag bestämde mig för att tacka ja.
Efter 3 månader på mitt nya arbete är jag tillbaka till mitt vanliga jag igen, och kan åter prestera 100% vilket känns underbart. Jag tränar och är tillbaka med i familjelivet fullt ut igen. Allt det där du behöver för att må bra.
Jag blev otroligt motiverad av Medarbetarcentrum till att jag faktiskt kan göra annat, och vad som är en sund och hållbar arbetsmiljö. Självklart visste jag det sedan tidigare, men att arbeta under hög stress en längre tid fick mig att fungera sämre.
Jag kan rekommendera Medarbetarcentrum till alla som vill ha en arbetsförändring och som inte riktigt vet hur den ska se ut. Många förslag är det möjligt att få och stöd i vad ditt nästa arbete kan vara. För mig har det bara varit positivt och jag är glad att jag tog steget. Även olika former av coachning finns att få om du är osäker på vad du vill. Medarbetarcentrum kan vara ett fantastiskt stöd och en ny möjlighet.

Karina Wallin, Arbetsmarknadsassistent

Jag är väldigt tacksam för Medarbetarcentrums verksamhet, deras positiva personal, engagemang och tjänster.
Jag har jobbat som undersköterska i många år och kände att det var dags att göra något annat. Det var min chef som rekommenderade mig att ta kontakt med Medarbetarcentrum. Genom matchningen fick jag ett vikariat på Jobb Borås Arbetslivsförvaltningen som sedan blev en tillsvidareanställning.
Det har betytt väldigt mycket för mig, all min värk har nästan försvunnit och jag känner en arbetsglädje som jag inte känt på väldigt länge. Jag trivs jätte bra och det har verkligen förändrat mitt liv.
Jag vill tacka er för allt ni gjort för mig och jag rekommenderar alla att ta kontakt med er som känner att det är dags att göra något nytt i livet.
Ett stort tack till Gerd som varit min handläggare och som alltid svarat på frågor, hjälpt och stöttat mig.

Pernilla, matchad mot ny tjänst

Jag arbetar inom Borås stad och för några år sedan blev jag omplacerad till en annan arbetsgrupp. Det var verkligen kris på personal där jag hamnade, så idag vet jag att det inte var för att cheferna ville bli av med mej. Men sättet man gjorde det på var inte det bästa! Jag kände mej som en dålig människa som inte hade klarat av mitt arbete eftersom jag blev förflyttad och såg inte deras behov just då.
Efter att jag arbetat på där ett tag och jag mådde pyton. Varje dag jag arbetade var en tuff kamp mot min vilja. Jag försökte söka andra jobb men chefen tyckte jag skulle vänta och hon kunde ju sätta mej på ett annat boende mm. Hon avrådde mej att söka något annat. Det kändes som jag var fast och kom ej därifrån. Idag ser jag det från ett annat perspektiv. Är stolt att hon ville ha kvar mej! Men just då kändes det nattsvart. Jag var i ett fängelse!
Men så hade ju Gerd varit på mitt arbete och pratat om Medarbetarcentrum. Jag satt hemma och grät och var helt under isen och tänkte jag MÅSTE göra något! Men vad??
Då slog det mej!! Medarbetarcentrum!! Haha jag ska minsann ringa dom! Och så blev det, jag tänkte ut en plan; Jag ska inte säga vem jag är och fråga om dom har tystnadsplikt, då kan ingen chef stoppa mej tänkte jag!
Så blev det. Vi satt och pratade. Hon pushade mej och stöttade och pratade….. jag blev stark!
Genom matchningen kunde jag byta jobb och hamnade på ett ställe som jag stormtrivs på! Har blivit kvar där och jag tycker det är roligt att gå till jobbet, jag är den positiva och glada person igen som jag en gång var.
Men jag tror inte jag hade klarat det om jag inte hade ringt till Gerd på Medarbetarcentrum. Då hade jag blivit sjukskriven och inte haft samma möjlighet att komma vidare.
Stort tack för allt stöd!

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9