Katarina Valeria Petersson, Verksamhetschef Kost- och städservice, Marks kommun

Medarbetarcentrum och Christian Hansen bidrar med att ge vår ledningsgrupp ett fokus. Våra utvecklingsdagar tillsammans skapar och fortsätter att skapa en mycket viktig grund i vårt förhållningssätt, hjälper oss att lyfta ämnen och frågor som kan bli bortprioriterade när vi är i vår arbetsvardag. Effekter som jag kan se är att medlemmarna i vår ledningsgrupp är mer benägna att lyssna, ställa frågor och ge feedback som bygger på jag-budskap.  Vi tillåter att öva på våra möten, vi ser var vi brister och säger det högt till varandra när vi ser det och störst effekt är att låta tala till punkt och hålla oss till ämnet. Ordet feedback har blivit ett ord som vi gärna använder för att påminna varandra om att ”nu ger jag feedback”!

Under utvecklingsdagen på Två Skyttlar fick Ledningsgruppen för Kost och Städ i Marks kommun chansen att träna på att ge varandra positiv feedback under avslappnade former. En aktivitet som både uppskattades och gav mycket energi in i gruppen.

Fler utmaningar finns kvar att lyfta – t ex att vi skapar tid individuellt för att ge feedback till varandra som kollegor

Referens16051

Magnus Fleischer, Ekonomichef, Svenljunga Kommun

“Jag är i slutfasen av en chefsutbildning anordnad av Medarbetarcentrum. Utbildningen är mycket givande och inspirerande för mig i chefsrollen och som person.

Upplägget med teoretiska avsnitt med givande diskussioner varvat med coachande enskilda samtal har passat mig perfekt. Utbildningen ger mig kraft och inspiration att utvecklas i mitt ledarskap. Mina medarbetare har som underlag till utbildningen svarat på en enkät kring mitt ledarskap. Detta har varit en bra grund att stå på och gett mig hjälp och insikt i mitt fortsatta ledarskap.

Jag tycker Medarbetarcentrum är lyhörda och duktiga, de ger möjlighet och utrymme för givande diskussioner, reflektioner och erfarenhetsutbyte mellan oss kursdeltagare. De har förmågan att se gruppens behov och perspektiv, vilket bidrar till ett mervärde. Konceptet är bra och servicenivån mycket hög. Jag kan rekommendera Medarbetarcentrum som på ett mycket positivt och inspirerande sätt bidrar och stödjer arbetet i att investera i det viktigaste vi har, medarbetare som resurs, och som påverkas av ledarskapet.”

Magnus Fleischer, Ekonomichef, Svenljunga Kommun 2016-03-09

DSC_0317 (300x169)

Marjan Garmroudi, Lärare

Tack Medarbetarcentrum!
Genom Lärarförbundet fick jag ta reda på om Medarbetarcentrum. Jag registrerade mig och fick en handläggare. Snabbt blev jag kontaktad av handläggaren och därefter skickade jag in mitt cv. Jag fick bra handledning när det gäller hur jag kunde förbättra mitt cv. Sedan var det bara vänta och bli matchad efter mina önskemål till olika tjänster som fanns i Borås Stad och kunde matcha mina önskningar. Detta innebar också att jag borde uppdatera mitt cv lite då och då så att den skulle passa just för den matchade tjänsten. Vissa gånger kallades jag till jobbintervju, andra gånger inte. Jag fick även bra tips och idéer från min handläggare när det gäller jobbintervjun. Nu med facit i hand, vill jag rekommendera den här tjänsten för alla som redan jobbar inom Sjuhärad men vill byta arbetsplats. Jag vill också tipsa er om att ha tålamod. Visst blir man matchad till en tjänst men man måste själv som arbetssökande vara ganska aktiv. Genom matchningen har jag fått gå på flera jobbintervjuer och även fått flera jobberbjudande. Det kändes bra att man var efterfrågad och flera rektorer visade intresse för mitt cv. Idag har jag blivit matchat och tackat ja till en tjänst i en annan stadsdel. Jag ser fram emot att börja arbeta på min nya arbetsplats efter årsskiftet. Jag rekommendera varmt matchningstjänsten och vill tacka alla handläggare som arbetar där.

Marjan

Ingrid Nyberg, Fritidspedagog

Jag är väldigt tacksam för Medarbetarcentrums verksamhet, deras positiva personal och tjänster. Genom matchningen fick jag ny tjänst med jobb på Dygnet-runt-förskola. Det har betytt väldigt mycket för mig, känns underbart, trivs till 100 procent och det har förändrat mitt liv. Det har påverkat hela min livssituation, jag har mer energi efter arbetsdagen och orkar mer. Jag gör därför också ett bättre arbete i mitt jobb. Den känslan har jag inte haft på många år och på mina tidigare arbetsplatser. Jag är väldigt tacksam för det stöd och hjälp jag fått av Medarbetarcentrum.

Ingrid

Cecilia Jertborn, Fysioterapeut

Anade att jag ville göra nåt men hade låg tro, var missmodig och utan styrfart. Fick chans att genom bra coach & bollplank få tillbaka lust att utveckla funderingar till handlingar. Stöd att fokusera steg för steg, vägledning mot mål…  Nu har äventyret startat! Rekommenderar Medarbetarcentrum varmt, så duktiga!!!

Cecilia

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9